Το παιδί που πάει στο σχολείο με το αυτοκίνητο δεν αρκεί να είναι δεμένο. Ποιους επιπλέον κανόνες πρέπει να γνωρίζουν οι μαμάδες και μπαμπάδες με δίπλωμα;

Ο Σεπτέμβρη είναι ο μήνας των σχολείων και τι καλύτερο από ένα γρήγορο μάθημα για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο οδηγώντας; Κάποια πράγματα φαίνονται απλά, όμως πόσο εύκολα μπορούν να ξεχαστούν και να δώσουν λάθος παραδείγματα;

Παιδικό κάθισμα ή ζώνη

Το παιδικό κάθισμα είναι απαραίτητα για κάθε λιλιπούτιο επιβαίνοντα, ενώ η ζώνη είναι το cool αξεσουάρ για τους εφήβους. Η συζήτηση και η καλή επικοινωνία είναι απαραίτητα στοιχεία για να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

Ποτέ δεν τρέχουμε

Φροντίζουμε να ξεκινάμε πάντα λίγο πιο νωρίς, ώστε να μην πέσουμε στην κίνηση και να χρειαστεί να τρέχουμε. Ο επιπλέον χρόνος που μπορεί να κερδηθεί αρχικά βοηθά τα παιδιά να χτίζουν καλύτερες φιλίες λόγω περισσότερου ελεύθερου χρόνου με τους φίλους στην αρχή της μέρας και για εσένα μία καλύτερη θέση παρκαρίσματος!

Οι κόκκινες ζώνες

Μην περιμένεις ένα παιδί να γίνει καλός οδηγός άμα σε βλέπει που και που, να περνάς με κόκκινο, να μιλάς στο τηλέφωνο ή να αγνοείς τα STOP. Κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να ετοιμάζεται να κάνει τα παραπάνω, φρόντισε να κάνεις ένα σύντομο μάθημα στο παιδί γιατί δεν το έκανες. Στην πραγματικότητα το μάθημα είναι για να το ακούσεις εσύ!

Μην βρίζεις

Όσο κακοί και ριψοκίνδυνοι είναι οι άλλοι οδηγοί, ποτέ δεν βρίζεις έχοντας τα παιδιά μέσα. Το κακό παράδειγμα που τους δίνεις, είναι πως με τη λεκτική βία θα λύνουν όλα τους τα προβλήματα.

Μην γίνεσαι επικριτικός / επικριτική

Αν μία μέρα δεν πάει καλά και νιώθεις έντονη πίεση, ειδικά όσο οδηγείς, μην ξεσπάσεις στο παιδί. Θυμήσου πως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ένα ταξί αν η ψυχολογία σου δεν σου επιτρέπει να οδηγήσεις. Δεν είναι ντροπή, αλλά απόδειξη πως είσαι ένας οδηγός που προβλέπει τα λάθη!

Ακολούθησε τον σχολικό τροχονόμο

Είναι ένας θεσμός που φροντίζει τα παιδιά να φτάνουν με ασφάλεια στο σχολείο. Σε καμία των περιπτώσεων μην το δεις ως κάτι περιττό ή αστείο. Ένας σχολικός τροχονόμος είναι απαραίτητος και ισάξιος με έναν κανονικό!

ΠΗΓΗ: asfaleiaautokinitou.gr