Απαντήσεις στις πιο συνήθεις ερωτήσεις για τις μεμβράνες τζαμιών αυτοκινήτου

1 – Γατί να βάλω μεμβράνες στα τζάμια του αυτοκινήτου μου;

Μία μεμβράνη εμποδίζει τις υπεριώδης (52-54%)και υπέρυθρες (98-99%) ακτίνες του ηλίου οι οποίες είναι βλαβερές για τον άνθρωπο. Η προστασία που προσφέρουν οι μεμβράνες ξεπερνά οποιοδήποτε αντηλιακό λάδι ή γυαλί ηλίου. Η προστασία όμως δεν σταματάει εκεί, αφού ένα τζάμι με μεμβράνη είναι αδύνατον να θρυμματιστεί σε περίπτωση θραύσης: η μεμβράνη θα το κρατήσει στη θέση του.

2 – Πως θα βοηθήσουν οι μεμβράνες στη μείωση κατανάλωσης βενζίνης;

Οι μεμβράνες διατηρούν σχετικά σταθερή θερμοκρασία καμπίνας, απωθώντας τόσο την αντηλιά όσο και την θερμότητα. Συνεπώς, η χρήση κλιματιστικών θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη, και η κατανάλωση ενέργειας/βενζίνης χαμηλότερη.

3 – Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω μεμβράνες;

Η SunTekεγγυάται για τις μεμβράνες της γραπτώς μέχρι και 10 χρόνια. Εάν οι μεμβράνες σας είναι παλαιότερες, θα ήταν θεμιτό να συμβουλευτείτε τον εγκαταστάτη σας. Παρόλα αυτά, σίγουρα μπορείτε να κρίνετε κι εσείς: εάν βλέπετε «μπιμπίκια» (θύλακες αέρος/σκόνης) ή γραμμές ή θολούρα ή χρωματισμούς που δεν υπήρχαν πριν, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα για αντικατάσταση.

4 – Οι μεμβράνες αυτοκινήτων μπαίνουν εσωτερικά ή εξωτερικά? Μπορώ να βάλω και στις 2 πλευρές;

Οι μεμβράνες τζαμιών αυτοκινήτων τοποθετούνται μόνο εσωτερικά. Αντιπροτείνουμε την τοποθέτηση μεμβρανών και στις 2 όψεις ενός παραθύρου. Οι δύο μεμβράνες θα εγκλωβίσουν ενέργεια και θερμότητα στο διάκενό τους με αποτέλεσμα το ‘σοκ’ το τζαμιού και την πιθανή θραύση του.

5 – Ποιες μεμβράνες είναι οι καλύτερες για το αυτοκίνητό μου;

Η επιλογή μεμβρανών αυτοκινήτου γίνεται σε συνάρτηση με τον εγκαταστάτη, ο οποίος θα σας παρουσιάσει και συμβουλέψει ανάλογα. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η νομοθεσία που διέπει τις μεμβράνες του μπροστινού τζαμιού (παρμπρίζ) όπως και των πλάγιων μπροστινών υαλοπινάκων (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω). Πέραν αυτού, θα προτείναμε να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία κοντά στο σπίτι σας, ή να μας καλέσετε στην SunTek.

6 – Τι γίνεται άμα χαλάσει μία μεμβράνη μου;

Αν η μεμβράνη είναι εντός εγγύησης (10 έτη) τότε επικοινωνείτε με τον εγκαταστάτη σας για να κανονίσετε την αλλαγή της μεμβράνης.

Αν η μεμβράνη είναι εκτός εγγύησης, τότε πιθανά να χρειαστεί να την αλλάξετε.

7 – Υπάρχει περιορισμός/νομοθεσία για τις μεμβράνες τζαμιών αυτοκινήτων;

Ναι, υπάρχει. Ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός βάση ΦΕΚ 2008: α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.

Μπορείτε να ελέγξετε την εν λόγω νομοθεσία στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://clients-suntekfilmsgr-public.s3.eu-central-1.amazonaws.com/car-films-greek-fek-law.pdf

8 – Βλέπω μεμβράνες κατασκευασμένες με διαφορετικά υλικά, όπως κεραμικό ή μέταλλο. Ποιες είναι οι διαφορές;

  • Βαμμένες μεμβράνες – Η πιο οικονομική λύση. Οι βαμμένες μεμβράνες απωθούν τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου ως ένα σημείο αλλά όχι την θερμότητα. Είναι ιδανικές για ανθρώπους που ενδιαφέρονται περισσότερο για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια, κι όχι τόσο για τις υπεριώδης και υπέρυθρες ακτινοβολίες.
  • Μεταλλικές μεμβράνες – Ανακλά την θερμότητα του ηλίου μέσω μεταλλικών ρινισμάτων. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτής της τεχνολογίας βρίσκεται στα αυτοκίνητα, λόγω της παρεμπόδισης του σήματος κινητών τηλεφώνων και GPS.
  • Μεμβράνες άνθρακα – Η εν λόγω μεμβράνη εμπεριέχει σωματίδια άνθρακα στα στρώματά της, αντί για μεταλλικά ρινίσματα. Απωθεί περισσότερη θερμότητα από τις μεταλλικές μεμβράνες χωρίς να επηρεάζει το σήμα του κινητού τηλεφώνου. Επιπρόσθετα, διατίθεται σε όμορφη, ματ απόχρωση.
  • Κεραμικές μεμβράνες – Η τελευταία τεχνολογική σειρά στο χώρο των μεμβρανών, με τις καλύτερες προοπτικές. Οι κεραμικές μεμβράνες χρησιμοποιούν κεραμικά σωματίδια για να απωθήσουν θερμότητα, αντηλιά και υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό το είδος μεμβράνης έχει δείξει εργαστηριακά τα καλύτερα στατιστικά απώθησης και διαπερατότητας, ενώ σαφώς δεν υπάρχουν παρεμβολές σε οποιοδήποτε σήμα.

9 – Μπορούν οι μεμβράνες να προστατέψουν την υγεία μου;

Από όλα τα οφέλη των μεμβρανών, η προστασία της υγείας των οδηγών και επιβατών είναι ίσως το πιο σημαντικό. Ένα τζάμι από μόνο του επιτρέπει να «περάσουν» πολλοί κίνδυνοι για την υγεία μας, όπως οι βλαβερές ακτινοβολίες του ηλίου και μικρόβια. Οι μεμβράνες SunTekθωρακίζουν το σπίτι σας από τους αόρατους κινδύνους. Οι περισσότερες μεμβράνες SunTekείναι προτεινόμενες από το Διεθνές Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος, καθώς πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις προστασίας του εν λόγω παγκόσμιου οργανισμού.

10 – Γιατί να επιλέξω μεμβράνες SunTek;

Οι μεμβράνες SunTekείναι ένα τεχνολογικό προϊόν αιχμής το οποίο έχει εκπονηθεί μετά από εκτενείς και πολυετής έρευνες στο χώρο της υγείας, προστασίας, ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Είμαστε περήφανοι για όλα μας τα προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα. Με τις μεμβράνες SunTek είστε ασφαλείς, υγιείς και ωραίες/οι!

ΠΗΓΗ: suntekfilms.gr