Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, η ΕΛΑΣΤΡΑΚ, ο επίσημος αντιπρόσωπος των ελαστικών Bridgestone στην Ελλάδα, παρουσίασε το νέο ελαστικό που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού: το Bridgestone DriveGuard, τον «φύλακα άγγελο» των οδηγών.

 Bridgestone_DriveGuard_speedometer

 

Η παρουσίαση έγινε σε έναν ιστορικά σημαίνοντα χώρο, στο Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, που έχει φιλοξενήσει μερικές από τις σημαντικότερες καινοτομίες στην Ελλάδα, όπως το πρώτο τηλεφωνικό κέντρο καθώς και τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σε μία «ολοήμερη γιορτή» οι συνεργάτες της ΕΛΑΣΤΡΑΚ καθώς και οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της πρωτοποριακής τεχνολογίας της Bridgestone, την απόλυτη εμπειρία DriveGuard.

Το DriveGuard της Bridgestone αποτελεί μέρος της ευρύτερης δέσμευσης της εταιρίας για οδική ασφάλεια – πρακτικά σε όλες τις συνθήκες – καθώς μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή ατυχημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από ζημιά ελαστικού ή ξαφνική απώλεια πίεσης του αέρα. Το Bridgestone DriveGuard τοποθετείται σχεδόν σε οποιοδήποτε όχημα εξοπλισμένο με TPMS1(Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών)

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν μία διαδραστική παρουσίαση με οικοδεσπότη τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΑΣΤΡΑΚ, κο Παναγιώτη Διαμαντόπουλο ενώ στην συνέχεια στα αποκλειστικά test drive που ακολούθησαν πήραν την «αίσθηση» του ελαστικού, οδηγώντας το «με πίεση αέρα» (εμπειρία άνεσης και επιδόσεων) και «χωρίς πίεση αέρα» (ασφαλής και άνετη οδήγηση παρά την ολική απώλεια αέρα του πέλματος για απόσταση έως 80 χλμ με ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα)2 .

Χάρη στο νέο ελαστικό Bridgestone DriveGuard φτάνετε στον προορισμό σας ακόμα κι αν το ελαστικό σας τρυπήσει!

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση και τα test drive επισκεφθείτε τoν σύνδεσμο: http://www.elastrak.gr/driveguard-launch, που θα ανανεώνεται συνεχώς.

1 Το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS) είναι ένας ηλεκτρονικός εξοπλισμός που σχεδιάστηκε για να καταγράφει την πίεση του αέρα εντός του ελαστικού. Το σύστημα μεταδίδει ένα σήμα σε έναν δέκτη στο αυτοκίνητο. Εάν η πίεση πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε στο ταμπλό του αυτοκινήτου εμφανίζεται ειδοποίηση για τον οδηγό.
2 Η απόσταση οδήγησης, αφού τρυπήσει το ελαστικό σας, ενδέχεται να ποικίλει, με βάση το φορτίο του οχήματος, την εξωτερική θερμοκρασία και το πότε ενεργοποιείται το TPMS.

ΠΗΓΗ BRIDGESTONE