Για τέταρτη φορά στη σειρά, τα καλοκαιρινά ελαστικά Falken έχουν λάβει τον τίτλο «Υποδειγματικό» στο μεγάλο δοκιμαστικό καλοκαιρινών ελαστικών του Auto BILD. Φέτος, το ανώτερο μοντέλο της Falken στον τομέα ύψιστης απόδοσης, AZENIS FK510, πετυχαίνει ξανά μια θέση ανάμεσα στα 10 καλύτερα καλοκαιρινά ελαστικά που έχουν ελεγχθεί, λαμβάνοντας την έβδομη θέση. Δοκιμάστηκε ένα σύνολο 50 καλοκαιρινών πελμάτων στην διάσταση 245/45R 18 100Y στην BMW 5 Series.

“Καλοκαιρινά πέλματα με σταθερά και ασφαλή χαρακτηριστικά χειρισμού, κοντινές αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο έδαφος, χαμηλός θόρυβος, μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και πολύ καλή αναλογία τιμής – απόδοσης» είναι τα πλεονεκτήματα που αποδίδονται στο Falken AZENIS FK 510 από ανεξάρτητους δοκιμαστές.

Για να εστιάσουμε στο ίδιο το δοκιμαστικό, τα ελαστικά έπρεπε να περάσουν από έλεγχο φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα. Σε αρχικές ταχύτητες των 100 km/h (στεγνό) και 80 km/h (βρεγμένο), τα ελαστικά Falken πέρασαν το κύριο δοκιμαστικό με 30,7 m σε βρεγμένο και 36 m σε στεγνό οδόστρωμα, με 20 διαγωνιζόμενους φιναλίστ να συμμετέχουν στο κύριο δοκιμαστικό.

Εδώ, τα ελαστικά Falken είναι ικανά να προσθέσουν στην επιτυχία τους τα ακόλουθα: Κατέκτησαν την πρώτη θέση μεταξυ των φιναλίστ με την χιλιομετρική τιμή των € 11,90 ανά 1.000 χιλιόμετρα.  Με 39.063 μετρημένα χιλιόμετρα το AZENSIS FK 510 είναι λιγότερο απο 6.000 χιλιόμετρα πίσω από τα ελαστικά που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις αυτού του τομέα κατακτόντας έτσι την δεύτερη θέση στον τομέα των χιλιομετρικών αποστάσεων. Τα αποτελέσματα στην υδρολίσθηση και την καμπύλη υδρολίσθησης έδειξαν ότι η ασφάλεια δεν χρειάζεται να θυσιαστεί για λάστιχα με μια εξαιρετική αναλογία τιμής – απόδοσης. Με ταχύτητα υδρολίσθησης των 95,5 Km/h και πλευρική επιτάχυνση των 3,66 m/s2, τα Falken AZENIS FK 510 διασφάλισαν μια θέση ανάμεσα στα 10 καλύτερα αυτού του τομέα. Επιπλέον, με απόσταση φρεναρίσματος 48m από την ταχύτητα των 100 km/h, τα ελαστικά Falken πέτυχαν μια θέση ανάμεσα στα 10 καλύτερα αυτού του τμήματος.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που επιτύχαμε την “Υποδειγματική” βαθμολόγηση σε αυτό το περίφημο δοκιμαστικό», λέει ο Andreas Giese, Senior Manager Corporate Planning and Product Planning της εταιρίας ελαστικών Falken Ευρώπης GmbH. «Τα αποτελέσματα στα άλλα τμήματα, όπως στην πλευρική καθοδήγηση και χειρισμό, είναι επίσης πολύ καλά. Εδώ, έχουμε δείξει για άλλη μια φορά ότι με την ποιότητα των ελαστικών μας μπορούμε κάλλιστα να είμαστε σε υψηλά επίπεδα μεταξύ των PREMIUM BRANDS».

Τα ελαστικά Falken AZENIS FK 510 βρίσκονται στην αγορά από το 2016 και είναι διαθέσιμα πλέον σε 93 μεγέθη, 17 έως 22 ίντσες, στις σειρές 25-55. Έχει το σύμβολο ταχύτητας W και Y ή (Υ), το οποίο σημαίνει ότι τα ελαστικά έχουν εγκριθεί για ταχύτητες έως 300 km/h ή >300km/h.