«Με τα AZENIS FK510 SUV, η Falken λανσάρει πολυπλεύρως επιτυχημένα ελαστικά που παράγουν μια ασφαλή, πολύ ευκίνητη αίσθηση σε όλες τις συνθήκες δρόμου.» Αυτή είναι η αξιολόγηση των ανεξάρτητων δοκιμαστών του περιοδικού Gute Fahrt στα δικά τους τεστ καλοκαιρινών ελαστικών, τα οποία φέτος εστιάζουν στα ελαστικά SUV. Επτά καλοκαιρινά ελαστικά SUV στις διαστάσεις 215/50R18 ελέγχθηκαν στο Volkswagen T-Roc, με ένα σύνολο των τριών από τα ελαστικά που δοκιμάστηκαν να λαμβάνουν βαθμολογία «Πολύ καλά».

Τα AZENIS FK510 SUV πέτυχαν πολύ καλή βαθμολόγηση ιδιαιτέρως στους τομείς στεγνού χειρισμού αλλά και φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα. Εδώ, τα ελαστικά Falken αναδείχθηκαν ως ο νικητής με την μέγιστη πλευρική επιτάχυνση 8.02 m/s2. Επίσης στο φρενάρισμα βρεγμένου οδοστρώματος: τα Falken AZENIS FK510 SUV είχαν την δεύτερη συντομότερη απόσταση φρεναρίσματος φρανάροντας πλήρως από τα 100 km/h, στα 38.84 m, καθώς επίσης και την υπολειμματική ταχύτητα σε λιγότερη από 4 km/h. Ωστόσο, οι άλλες εκτιμήσεις, όπως ο χειρισμός στο βρεγμένο οδόστρωμα – η υδρολίσθηση – το φρενάρισμα σε στεγνό οδόστρωμα και οι ιδιότητες θορύβου, επίσης αξιολογήθηκαν ως καλές.

«Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των ελέγχων έδειξαν ότι, με τα AZENIS FK510 για τα SUV, έχουμε πετύχει για άλλη μια φορά στο να προσφέρουμε υψηλή ασφάλεια και ισορροπημένα ελαστικά και άρα να έχουμε ένα ελαστικό με υψηλές προδιαγραφές σε έναν αναπτυσσόμενο και αποδοτικό τομέα στο χαρτοφυλάκιό μας», λέει με ικανοποίηση ο Andreas Giese, Senior Manager Corporate Planning and Product Planning της εταιρίας ελαστικών Falken Ευρώπης GmbH.

Τα ελαστικά Falken AZENIS FK 510 SUV βρίσκονται στην αγορά από το 2017 και είναι πλέον διαθέσιμα σε 46 διαστάσεις, από 17-22 ίντσες, στις σειρές 30-65. Ανάλογα το μέγεθος, έχει την ένδειξη ταχύτητας W/Y ή (Y) και είναι, άρα, εγκεκριμένο για πάνω από 300 km/h.