Συνώνυμη με τη δύναμη και την αξιοπιστία στην αγορά αγροτικών ελαστικών για περισσότερα από 100 χρόνια, η Firestone κατακτά ένα ακόμη ορόσημο στη διαδρομή της για να προσφέρει προϊόντα κορυφαίων επιδόσεων και υψηλής ποιότητας στους Ευρωπαίους αγρότες: το νέο, ιδιαίτερα ανθεκτικό ελαστικό Performer Extra.

Έχοντας ως βάση τα δημοφιλή ελαστικά Firestone Performer 85 και 70, το Performer Extra προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας νέας, ενισχυμένης σύνθεσης γόμας κατά της φθοράς, που επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ελαστικού κατά 20% σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ελαστικού συμβάλλει, στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στη μείωση του μακροπρόθεσμου λειτουργικού κόστους και στη βελτίωση της αποδοτικότητας της επιχείρησής.


6f91b9a11b8b05b6

Το Firestone Performer Extra δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να διαρκεί περισσότερο χρόνο. Η διπλή γωνία στα τακούνια του πέλματος του ελαστικού προσφέρει μεγάλη πρόσφυση, ενώ η δυνατότητα επιλογής Extra load (για επιπλέον φορτίο) –  προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα φόρτωσης από πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα.

Όπως και οι προκάτοχοί του, το Firestone Performer Extra έχει σχεδιαστεί με την αξιοπιστία ως προτεραιότητα. Το ελαστικό διαθέτει αυτοκαθαριζόμενο πέλμα για εξαιρετική πρόσφυση και βελτιωμένη απόδοση στην κατανάλωση καυσίμου, ενώ ο εύκαμπτος σκελετός του ελαστικού μειώνει την συμπίεση του εδάφους και βελτιώνει τον χειρισμό στο δρόμο καθώς και την άνεση.

Το Firestone Performer Extra θα κυκλοφορήσει προοδευτικά στην ευρωπαϊκή αγορά σε 43 διαφορετικές διαστάσεις, που κυμαίνονται από 20 έως 42 ίντσες, από τον Ιούλιο του 2020. Το ελαστικό εξελίχθηκε στο ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Bridgestone στην Ιταλία και παράγεται στο εργοστάσιο της Bridgestone στο Puente San Miguel, στην Ισπανία. Καθώς οι σειρές ελαστικών Performer και Performer Extra διατηρούν τις ίδιες διαστάσεις, είναι συμβατές τόσο στο ίδιο όχημα όσο και στον ίδιο άξονα. Όπως και τα Firestone Performer 85 και 70, το Performer Extra είναι κατάλληλο για τα περισσότερα αγροτικά τρακτέρ.

«Η βοήθεια προς τους αγρότες βρίσκεται μέσα στην καρδιά της Firestone από τότε που ιδρύθηκε αυτή η επιχείρηση – ο ίδιος ο Harvey Firestone γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα», λέει ο Mark Sanders, Επικεφαλής Πωλήσεων Αγροτικών Ελαστικών, στη Bridgestone EMIA. «Αυτός είναι ο λόγος, που μέχρι σήμερα, διατηρήσαμε τη δέσμευσή μας για επίλυση θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες, κατασκευάζοντας αξιόπιστα προϊόντα ιδιαίτερης αντοχής. Το Firestone Performer Extra, η τελευταία προσθήκη στη δημοφιλή σειρά Performer, προσφέρει όλα τα οφέλη των προκατόχων του, αλλά τώρα με σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Το 20 τοις εκατό1 είναι μια τεράστια διαφορά και θα αποτελέσει πραγματική εξοικονόμηση κόστους για τους αγρότες που θα επιλέξουν να κάνουν τις εργασίες τους πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες με το Firestone Performer Extra. ”

Σε σχέση με τους προκάτοχους Firestone PERFORMER 85 και 70. Βάσει ελεγχόμενης δοκιμής μέτρησης σε περιβάλλον εργαστηρίου (δοκιμή φθοράς DIN ) (δοκιμή επιταχυνόμενης γήρανσης) από το Κέντρο R&D της Firestone.