Η εταιρία ελαστικών Falken έχει επιβεβαιώσει τα σχέδια της αυτοκίνησης για το 2020, ανακοινώνοντας ότι θα λειτουργήσει ένα ζευγάρι των τελευταίων προδιαγραφων της GT3, την Porsche 911 GT3 R, τόσο στη σειρά Nurburgring Endurance (προηγούμενα γνωστή ως VLN) όσο και στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring. Η ομάδα αγώνων της Falken Motorsports, που διευθύνεται από την Schnabl Engineering για 10η συνεχόμενη χρονιά έχει διατάξει ένα καινούριο σασί, το 991.2 το οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα με την Porsche του 2019. Και τα δυο αυτοκίνητα θα είναι πανομοιότυπα σε προδιαγραφές.

Η απόφαση να επιλεγούν οι δυο πανομοιότυπες Posrche ακολούθησε τρεις σεζόν λειτουργίας μιας BMW M6 GT3 παράλληλα με μια 911. Ενώ η BMW πέτυχε την πρώτη γενική νίκη της Falken και ήταν πέμπτη στην γενική κατάταξη της προηγούμενης χρονιάς, οι μηχανικοί ελαστικών πιστεύουν ότι το να αγωνίζεσαι με δυο πανομοιότυπα αυτοκίνητα θα βελτιώσει την αποδοτικότητα με το να εστιάσει στη βελτίωση του συγκεκριμένου οχήματος και της απόδοσης των ελαστικών.

«Με το να τρέχουν δυο Porsche θα μας επιτρέψει να λειτουργήσουμε ένα πιο αποδοτικό πρόγραμμα αξιολόγησης ελαστικών, με την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικές ρυθμίσεις σε όλο το αυτοκίνητο, ενώ αφαιρούμε άλλη μια μεταβλητή από την πίστα και η οποία εμφανίζει τόσα πολλά αναπάντεχα στοιχεία. Επίσης θα ωφεληθούμε από την αποτελεσματικότητα του κόστους όσων αφορά την μεταφορά των ανταλλακτικών αλλα και την επιμέλεια τους , κάνοντάς τη μια πολύ πρακτική απόφαση,» λέει η Stefanie Olbertz, υπεύθυνη του προγράμματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Falken. «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την υποστήριξη από την BMW και το Μ6 θα κρατά πάντα μια ξεχωριστή θέση στην Falken καθώς έχει πετύχει την νίκη στον πρώτο μας αγώνα στο Nordschleife καθώς και αρκετά άλλα υπέροχα τρόπαια. Αυτά συμπεριλαμβάνουν το ότι έπαιξε τον ρόλο της στην πρώτη διπλή θέση στο βάθρο καθώς επίσης και στην αψεγάδιαστη απόδοση κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα το 2019, τερματίζοντας πέμπτη στη γενική κατάταξη και όντας η γρηγορότερη BMW.»

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός της Falken θα κατευθυνθεί προς το Portimao τον Φεβρουάριο για το παραδοσιακό του δοκιμαστικό, προτού αποκαλύψει τη νέα του σειρά οδηγών για το 2020 εγκαίρως για την επίσημη ημέρα δοκιμών ΝΕS στις 14 Μαρτίου. Η πρώτη ανταγωνιστική έξοδος για την καινούρια 4- λιτρη, 550bhp μηχανή, που προσδοκάται ότι θα παρουσιάσει μια εναλλαγή στην γαλαζοπράσινη εμφάνιση, είναι προγραμματισμένη για τον πρώτο γύρο του NES στις 21 Μαρτίου.

Η βραβευμένη BMW M6 GT3 της Falken είναι τώρα διαθέσιμη προς πώληση σε υποψήφιους αγοραστές μέσω της Schnabl Engineering.