Στις 28 Ιουνίου, στην 15η τελετή Βραβείων του Ομίλου Volkswagen, η Bridgestone παρέλαβε με περηφάνια το βραβείο του Ομίλου Volkswagen στην κατηγορία Καινοτομία & Τεχνολογία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόλις εφτά προμηθευτές του Ομίλου VW Group έχουν τιμηθεί με αυτό το βραβείο. Το Βραβείο του Ομίλου Volkswagen, που παραδόθηκε από τον Matthias Müller, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volkswagen Aktiengesellschaft και τον Dr. Francisco Javier Garcia Sanz, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αρμόδιο Προμηθειών, παρέλαβε ο Paolo Ferrari, Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος της Bridgestone EMEA.

  • Η Bridgestone αναγνωρίστηκε για την αξία της με το Βραβείο Καινοτομίας & Τεχνολογίας του Ομίλου Volkswagen
  • Η μοναδική εταιρία που παρέλαβε το διακεκριμένο βραβείο στην τελετή στο Βερολίνο
  • Paolo Ferrari, Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος: “…μαζί, με συνεργάτες όπως ο Όμιλος Volkswagen μπορούμε να μείνουμε μπροστά από τις τεχνολογικές εξελίξεις” 

Στην τελετή απονομής ο Garcia Sanz επαίνεσε όλους τους νικητές λέγοντας: “Εκ μέρους του Ομίλου Volkswagen, θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους σας για τη δέσμευσή τους και τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους”.

Ο Müller υπογράμμισε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η τεχνολογία με τις μπαταρίες, η αυτόνομη οδήγηση και η ψηφιοποίηση σε όλη την αλυσίδα αξίας, καθώς και οι νέες υπηρεσίες στην αυτοκίνηση δεν είναι απλά της μόδας: “Αυτό είναι το μέλλον της βιομηχανίας μας – το κοινό μας μέλλον. Σας ευχαριστώ για την προθυμία σας να εξερευνήσετε νέους δρόμους μαζί μας.”

Σχολιάζοντας την παραλαβή του βραβείου, ο Paolo Ferrari δήλωσε: “Αυτό το διακεκριμένο βραβείο Καινοτομίας & Τεχνολογίας αποτελεί τιμή για όλες τις ομάδες της Bridgestone σε όλο τον κόσμο. Η καινοτομία προϋποθέτει αλλαγή και κάθε αλλαγή, η οποία απαιτεί μία σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση, αποτελεί για εμάς, τους ηγέτες της βιομηχανίας, μία ευκαιρία – έτσι λοιπόν δράττουμε την πρόκληση, προσδοκούμε την πρόκληση και μαζί με συνεργάτες όπως ο Όμιλος Volkswagen μπορούμε να μείνουμε μπροστά από τις τεχνολογικές εξελίξεις.”

Η Bridgestone αποτελεί επίσης περήφανο μέλος της πρωτοβουλίας FAST. Η πρωτοβουλία Volkswagen FAST ξεκίνησε το 2015 και περιλαμβάνει έναν μικρό κύκλο επιλεγμένων προμηθευτών. Ένας διάλογος στρατηγικής σημασίας παρέχει σε αυτούς τους προμηθευτές τακτική και άμεση πρόσβαση σε κορυφαία στελέχη μέσα στον Όμιλο VW, επιτρέποντας σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εφαρμόσουν τις καινοτομίες περισσότερο αποτελεσματικά, και πάνω από όλα, γρηγορότερα. Η Bridgestone αποτελεί τη μόνη εταιρία ελαστικών σε αυτή την επίλεκτη λίστα των 55 προμηθευτών.

Η Bridgestone EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), με έδρα στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, αποτελεί θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας της Bridgestone Corporation, με έδρα στο Τόκιο, της μεγαλύτερης εταιρίας ελαστικών και καουτσούκ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Bridgestone EMEA δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες και απασχολεί  πάνω από 18.200 υπαλλήλους. Σε ολόκληρη την περιοχή διαθέτει 14 εργοστάσια ελαστικών και σχετικά με τα ελαστικά, ένα βασικό Κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης και ένα πεδίο δοκιμών Τα κορυφαία ελαστικά της Bridgestone EMEA πωλούνται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και σε όλο τον κόσμο.       

πηγή: BRIDGESTONE